Black House 2012

An ever growing young family led to an evolving design in this project in Sydney’s east. An alteration and addition to an existing detached victorian house, our insertion at the rear aimed to bring much needed northern light into the new rear living spaces. This was achieved through a series of voids and clerestory windows, which add vertical dimension and a dialogue between private and public space. Again, this house build’s upon the narritive of contrast in old and new – in materials, form and space.

BUILDER
Artechne

LANDSCAPE ARCHITECT
William Dangar + Associates

STRUCTURAL ENGINEER
SDA Structures

HYDRAULIC ENGINEER
ITM Design

GEOTECHNICAL ENGINEER
Don Katauskis

JOINERY
Brindabella

QUANTITY SURVEYOR
QS Plus

PLANNING CONSULTANT
City Plan Services

CERTIFIER
Fitzgerald Building Certifiers

SURVEYOR
Eric Scerri + Associates

PHOTOGRAPHER
Tom Ferguson