BVHH

The primary ambition for this project is the creation of centralised living space, reminiscent of the client’s childhood home, with a boundary defined at the site edge, minimising the introduction of any further sense of enclosure.

A linked ambition is that of authenticity in dialogue with the site, a notion of building with something found, expressed through the solidity and permanence of concrete platforms and hollows, and a fireplace. Our philosophy was to address client needs while meeting all constraints imposed by a conservation area context.
Central to this approach was a decision to limit visibility of the addition from the street, maintaining the prominence of the bungalow façade. Similarly, the rear lane garage alteration followed the stepping articulation of the rear lane garages.

BUILDER
Artechne

STRUCTURAL ENGINEER
Northrop

HYDRAULIC ENGINEER
Northrop

LANDSCAPE ARCHITECT
Aspect

QUANTITY SURVEYOR
QS Plus

SURVEYOR
Harrison Freidman

JOINERY
DUWA

PHOTOGRAPHER
Shannon McGrath