Upsilon 2015

A long, narrow coastal parcel of land provided design challenges centering primarily around privacy and natural light. An extruded off form concrete U shape runs the length of the site housing the living zone on the upper level and privates spaces below. A roof floats above this extruded concrete shell as well as above the the neighbouring sight lines to create privacy within whilst permitting an abundance of natural light to enter the interior spaces. This continuous shaft of light on two edges permit the thin plan to feel much larger than it actually is. A raw palette of materials was used including off form concrete, form ply, plate steel and raw recycled hardwood.

STRUCTURAL ENGINEER
Simpson Design Associates

LANDSCAPE ARCHITECT
Mariko Fraser

HYDRAULIC ENGINEER
ITM Design

PLANNING CONSULTANT
Mersonn

QUANTITY SURVEYOR
QS Plus

PHOTOGRAPHY
Douglas Frost