Bondi Apartment 2013

A much needed renovation of this penthouse apartment on Sydney’s iconic Bondi Beach. Located on the top floor of an interwar Art Deco walk up flat, the refurb looked to both open the apartment to a generous rear north facing courtyard and modernise the existing interiors. As a heritage item, particular care was taken internally + externally to retain protected features such as cornices and mouldings. Internally a joinery wall acts as furniture, separating public and private space and touching the existing fabric lightly to enhance the perception of space. Finishes and fixtures were chosen with the clients specific brief in mind to create a weekend retreat to relax and unwind in.

BUILDER
Laycock Constructions

STRUCTURAL ENGINEER
SDA Structures

SURVEYOR
Eric Scerri & Associates

JOINERY
Scarelli

PHOTOGRAPHY
Douglas Frost