Rosebery Resort 2013

The philosophy behind this project was the need to create a home that would feel both intimate and provide comfort on a daily basis for a young family of four, yet be comfortable for a crowd of up to 100 people.

The owners are both involved in public relations professionally and are both incredibly social people who also enjoy entertaining. The site is effectively a battleaxe shaped block with a more traditional sized site at the street front opening up to a vast rear yard area that once housed a tennis court. The site’s spatial attributes therefore dictated the breakdown between the private and public zones of the home. A narrow collection of rooms primarily including bedrooms and bathrooms flank a long linear hall that provides access from the street entry through to the rear. The hall is long and thin and shuttles people through at pace not unlike a river until they reach the living zones where there is a change in scale in both horizontal and vertical dimensions, increasing the volume and slowing down the inhabitants.

BUILDER
J2 Constructions

STRUCTURAL ENGINEER
SDA Structures

HYDRAULICS ENGINEER
ITM Design

LANDSCAPE ARCHITECTS
360º

QUANTITY SURVEYOR
QS Plus

SURVEYOR
Eric Scerri & Associates

JOINERY
Finestyle

PHOTOGRAPHY
Anson Smart