Externally, the contribution to the context and public at large is a revitalised warehouse building typical of the locale, continuing the heritage with high cultural benefit. Introduced material and form to the external is intentionally industrial and contextual – steel, concrete and cement sheet.

Design decisions, both personal and for the public arena, as well as the selection of finishes and fittings were deeply important to the clients with a philosophy that integrated allied disciplines of conservation, landscape, structure and services. This continued with their approach to environmental sustainability and an economy of construction. The building is large and programme dense combined with a requirement to achieve architecture of high merit led to an expensive build, which was acceptable, pending an agreed intention to minimise wastage of any kind, which led to an effective value outcome.

STRUCTURAL ENGINEER
Simpson Design Associates

HYDRAULIC ENGINEER
ITM Design

HERITAGE CONSULTANT
Urbis

PLANNING CONSULTANT
Mersonn

GREEN WALL
Ex Parrot

PHOTOGRAPHER
Jeffrey Simpson